Liten mår inget bra

På ett dygn har vi nu gett Vincent 8 puffar utöver de vi ska ge.. Han mår inget vidare :(
Det är första ggn vi kommit upp i så många sedan han fick diagnosen.


Liten fundering

Som förälder till litet barn som är i sin bästa utforskarperiod med födoämnesallergier är det ett ständigt passande, speciellt när man kommer bort och speciellt när det blir reaktion på bara lite.

Vad ligger på golvet? Smulor? Tappad mat? Vad har de andra ätit? Kan de pussa eller ta honom i handen?


Nu har han ju astma också som vi behandlar varje dag och då undrar jag...

Kan jag spraya håret med honom i badrummet?
Kan jag ta på parfym och sedan direkt ta upp honom...
Kan jag gå förbi rökarna som står direkt utanför dörren, eller ska jag vänta tills de är klara?
Kan jag låta honom ligga och sova i ett dammigt sovrum?

Jag har inte rikigt vågat prova nåt av det här....förutom gå förbi rökare då, det hände när vi åkt in för andra gången en natt till barnakuten innan vi fått astmamedicinen. Vi hade inhalerat flera gånger och skulle få åka hem...och utanför dörren står 2 sjuksköterskor och RÖKER!! De ser att jag drar upp dörren, men de flyttar inte på sig... jag valde då att gå förbi dom, men tänkte att rökförbudet inom sjukhusområdet gäller väl även personal och på natten??


Och idag har det blivit 2 extra inhalationer eller "puffar" som vi kallar det, och lite feber på det... så nu ska han få sova.. Men vi ska kolla på Melodifestivalen!!!!








En klunk mjölk IGEN!

Idag när jag hämtade barnen på dagis, så berättar en av fröknarna att Vincent varit snabb igen och snott åt sig ett annat barns mjölkglas. Tydligen hade hon aldrig sett den andra fröken springa så så fort efter medicinen..de såg ju vad som hände förra gången.. Men tydligen hade det bara tagit några sekunder så hade Vincent fått i sig medicinen!

Att de var så snabba den här gången hjälpte nog en hel del, han fick inga andningsbevär och kräktes inte heller, däremot hade han gjort på sig en stund efteråt och blivit prickig på kroppen, vi såg egentligen bara att eksemet var lite rödare..

Skönt att veta att det ändå GÅR att stoppa reaktionen om man är tillräckligt snabb =)



Från Italien, liten busunge...


Skratta eller inte?!

Doktorn säger att jag inte ska ha kvar min galla...

Hur lyckas han med det om jag vägrar?

^ ^
O O
----


Solen!!

Efter en natt som Vincent inte låtit mig sova sammanhängande utan så fort man somnat, har han börjat gråta, så började morgonen sådär :( Halvt vaken, ingen lust tills nåt... Men NU lyser solen och det droppar från taket som också börjar synas..snön krymper ihop =)

Vad lite det är som får humöret att ändras, älskade sol, älskade vår, älskade barn...det gör inget längre att ni höll mig vaken inatt.. Det är bortglömt!



Kossarna från hagen i början av vår väg från förra sommaren... Läääängtar efter er!!!


En liten hand



Idag har vi varit på barnkalas....rymdkalas, killarnas kusin fyller 6 år...
Det innebär att vår äldsta kille också fyller 6 år i år.. Och då kommer jag på att jag själv fyller 30 år (!) i år!!

Tur att man har kamera så att man på ålderns höst kan minnas hur en 1-månaders små fingrar ser ut..


Sådärja

Ny header av våra "fina" växter från trädgården.. Det går att göra små julgranar av dessa till jul också, mycket snygga blir de! Man kan också dekorera med dom, spraya bara på lite färg..eller glitter, suuuperfint!



Tänk om...

Egentligen vill jag inte tänka så mycket på vad andra tycker och tänker...men man kan ju inte låta bli...är jag den där tjejen som alltid vabbar?? Jag känner mig åtminstone så...

Det känns iallafall bra skriva av mig lite här och det spelar ingen roll hur många som läser eller om ingen läser, det kommer ur mig ändå och det är bättre än att hålla allt inom mig :)  

Kan känna att vi haft en sån tur med vår stora kille som alltid varit en frisk kille, med en och annan förkylning...och kunde inte ens tänka oss in i att ha ett sjukt litet barn. Men nu har vi det, och tiden den bara rullar på så det är svårt att stanna upp och hinna förstå. Jag hoppas såklart och tror ingenting annat än att det här är övergående, men lillkillen är 1,5 år, har fler födoämnesallergier och pälsallergi som vi vet om + eksem och nu astma..

Idag har han fått inhalera på dagis och nu ligger han i sin säng med över 39 graders feber.. 

Men det är klart, ska väl vara tacksam för 2 hela veckor eller vad det är på jobbet.. Inte bitter ett dugg =S 

<3




En klunk mjölk..

...blev det på dagis för Vincent idag. Vincent hade varit snabb och snott åt sig ett annat barns mjölkglas, tagit en klunk.. Nästan direkt hade han börjat hosta, kräkas, fått svårt att andas och blivit alldeles röd =( Så nu har jag en liten ledsen och febrig kille här hemma. Vad spenderar man annars sina atk-timmar på??? Jag som ville träna, men men...

Ikväll firar vi alla <3 -ans dag när barnen lagt sig, då blir det pizza från Pappa grappa :)

Hoppas ni som läser får en mysig och kärleksfull dag <3



Nya tider

Det är många drömmar i livet jag vill uppfylla och någonting är på gång. Men helst skulle jag vilja göra allting samtidigt, ni vet bli miljonär, resa långresor som alla andra, åka till rymden, bli smal, hitta mitt kall...you name it... Men jag får väl nöja mig med pengarna...hehe... (näää, det är inte det som är på gång...TYVÄRR)

Ibland blir det så ivrigt och nästan verkligt att någonting vi drömt om lääänge ska bli verklighet, så då blir det istället kortslutning, så idag har känslorna åkt lite berg o dal bana..

Men någonting är på gång och det är huvudsaken :)

Och jag är HEMSKT hemskt ledsen och säga det...Men Ove Sundberg får tummen ner idag..





Kalven Prins Daniel hos mamma o pappa..

Tjenare mannen!!

Jag är riktigt svag för Grotesco-gänget!!

Imorgon är det premiär för Kontoret på TV4 kl. 20:00!!

Jag är BÄNKAD!!!!


Torsdagshandling

Torsdagar är det svårt att boka in något med mig, för då är det min veckohandling som ska göras... Är det någon rutin som håller mig fast och som får mig att inte känna mig helt vilsen i veckodagarna så är det just torsdagshandlingen..! Då vet man också att det fredag nästa dag och då finns redan helgfrukost och allt annat till nästa vecka hemma.. :)

Idag kunde jag gå alldeles själv och kolla i hyllorna och varje gång jag just är själv så upptäcker jag mer och mer som Vincent kan äta, tex kalas puffar... Hur bra är inte det då!!! Och då kan ju båda barnen äta det till frukost, bara olika yoghurtar, men ändå :)


Ungerfär 500..

...bilder gick det åt innan jag fick kanske 8,9 bilder där båda barnen tittade in i kameran samtidigt och även kunde se normala ut... Men till slut blev det mittenkortet här nere som fick pryda ramarna till våra familjer i julklapp från barnen <3
























En klättervägg vore nåt...

Vincent älskar att härma storebror, och har nu börjat skjuta fram stolar till bänkarna i köket, kryper upp och ska vara med o laga mat, diska eller bara kasta ner sånt som han inte tycker ska stå där...hehe.. Vår lilla minikock :)

 

Han har fått både mig och Emil att fälla en tår ikväll när han alldeles själv, liten kille på ett och ett halvt år satte ihop sin astmautrustning helt själv... Vet inte om det var glädjetår för att han lärt sig så fort eller om det var för att han är så liten och behöver lära sig fort.. =S


  

Nalle-väskan med mediciner som kommer följa med oss vart vi än ska..
Som man ser på bilderna måste man alltså sätta ihop delarna varje gång de ska användas. Att man har "metallbubblan" gör att "puffen" stannar där inne tills barnet tagit så många andetag som behövs för att få i sig allt.



Försöka duger inte!!

Skulle göra drömmar som är sååå goda!! Men jag hade inget hjorthornsalt hemma och då kan man tydligen ta den dubbla mängden bakpulver istället.. Så nu har jag gjort det, men de blev inte så där värst sprickiga!

Sen såg jag först efter att jag laddat upp bilden att det SYNS att vi redan tagit 3 kakor...hehe..



Längtan är slut!!

Jag längtar till melodifestivalen, VARJE år!! Ikväll är det äntligen dags igen =)

Det blir vi, barnen och mina föräldrar...=) =)  Emil håller som bäst på och förbereder maten, det blir rotfrukter i ugnen, ugnstekt fläskfile som är fylld med massa gottit! Vilken underbar man jag har som alllllltid fixar maten! Men jag dukade redan vid lunch idag...det är ju så mysigt o få fixa o trixa!! Själva lunchen blev korvgrillning utanför och varm saft :) Barnen gilla´t!

Vi ställde in vårt deltagande på en fest ikväll...det måste vara första gången vi gör det och det berodde INTE på att det är melodifestivalen ikväll, haha...  men ibland måste man prioritera och den här helgen prioriterar vi familjen, det var ett tag sen vi bara fick vara hemma utan att någon av oss är borta eller är sjuka och dana!! 

Trevlig kväll!


Det lär bli dyyyrt!!

Vårat spabad som står ute i -20 grader har gått sönder...den värmer inte vattnet!!! Ingen bra kombination, så Emil har ställt en värmefläkt under badet, som ska blåsa heeeela natten och ända tills på lördag när vi ska försöka se vad felet är...i dagsljus.


I say no more... Men ser framför mig hur svårt brevbäraren kommer ha när han ska pressa ner elräkningen i lådan =(


Heter det header?

Jag är sååå dålig på hur man designar bloggen.. Jag tog bort bilden jag gjort som header? Det kommer en ny...snart!


Från det ena... Vincent är en liten skitunge <3 som inte kan vara annat än sjuk. Nu har vi vabbat så mycket, åkt till sjukhuset så många ggr, vårdcentralen... Och nu har vi fått diagnos astma. Jag frågade om det var förkylningsastma, men tydligen räknas han oavsett till astma pga att han redan har några allergier och eksem, då är det alltså väldigt vanligt att man även får astma senare i livet. Med tanke på det så är jag väldigt glad att vi redan nu tar hand om hans små luftrör... Vi ger nu inhalationer med 2 puffar varje morgon och varje kväll + snabbverkande upp till 8 puffar/dygn..

Så kan det vara..

Till det andra... Jag fick jobbet!!! För det är jag lycklig! Det händer nåt, utöver det vanliga.. Behövligt :)


RSS 2.0