Fredagskäk

Jag har det så bra ibland, Emil har lagat en rikigt god middag idag :)

Fick hemmagjord hamburgare utan bröd. Uppepå en skiva ost... Potatis, morot och lök i ugn och till det en kantarellröra gjord på egenplockade kantareller med creme fraiche och kryddor ;) Det blev köpe-bea till, det var väl det ända som sänkte dagens betyg, men va tusan.. Det dög ändå, hehe..

Efterrätten som JAG skulle stå för den här fredagen fick jag äta upp själv... Emil drog på drive-in bio med Hugo såhär under Let´s Dance timmen.. Men det blev friterad banan med "några" droppar sirap och Oatly-glass, MUMS !!!


Ett stängt fall

En stor sten har släppt från hjärtat idag. Vincent har idag varit hos specialist läkare för att utreda om en liten operation är nödvändig på vår lille plutt =S Det visade sig inte vara nödvändigt längre!!! Hurra :)

Då kan vi bocka av det!

Och precis ringde Vincents ordinarie läkare från barnkliniken om blodproverna vi gjorde i måndags som skulle visa vilka nötter han har allergi mot och hur kraftiga allergierna är.

Det är kraftig allergi mot jordnötter och mandel, men det blir även reaktioner mot cashenötter och valnötter, med andra ord - Undvika ALLA nötter...

Eftersom Vincent är så liten förväntas vi ha 100 % koll på vad han stoppar i munnen, så därför får adrenalinprutan vänta tills i höst...vad jag förstod så är sprutan en färskvara och vi har ju egentligen bara behövt ha användning en gång av en spruta och det var ju då han fick den första och enda reaktionen mot nötter...och då visste vi ju inte det :( Hemma har vi ju 200 % koll, men så fort vi kommer hemifrån så får vi ett heltidsjobb att gå på jakt om vad som finns på golvet eller vad som står på godisbordet för de andra barnen =( ...
...och det blir ju inte lättare av att han också stoppar allt han hittar i munnen..

Hemma hos farmor kan jag ju tala om att vi redan kollat innehåll på kattmaten efter några tugger på det, hehe... =)

I och med att han nu har jordnötsallergi så ska vi även undvika soja i alla former eftersom det är besläktat...annars kommer han förmodligen även få allergi mot det..

Astman gick vi också igenom, det verkar gå åt rätt håll, vi fortsätter att ge dubbla doser ett tag, dvs 2 puffar på morgonen och 2 puffar på kvällen, men ska prova att ta bort masken så att han andas direkt i plåtbubblan istället.

Ett inlägg om allergier och astma blev det...men så blev det :)

Kram





Arga snickaren

Har så underbart skön och nödvändig semester med familjen :) Och vi är friska, vilket var grejen med det hela!!

Idag har vi eldat lite kvistar, varit ute, betalat räkningar och planerat en massa för månaden, Hugo har lekt med kompis... Och just ja, jag har SOVIT i 3 timmar också :)

Ikväll blir det Arga Anickaren, ett program som kommit över på listan av favoritprogram :) Bättre sent än aldrig , hehe...


Terapi

Roar mig med lite terapi - nämligen bara lägga pennan på pappret och låta den göra nåt... Det är ganska skön avkoppling och det spelar ingen roll hur resultatet blir..





Tar en funderare

Har en funderar dag idag... blir lätt så när jag bara går och trampar här hemma med sjuka barn.
Det blir nog bra, tänker jag... Det här året, jo, det kommer vi minnas på alla möjliga sätt :) :(

Ber om ursäkt om jag inte skriver rakt ut om allting, har fortfarande svårt att öppna mig fullt ut här på bloggen, men för er som vill följa med på vår resa genom ett år som kommer förändra våra liv...håll ut, det kommer mera när det väl händer :)

Och nu är det ju helg också, så hoppas att vabbandet är slut för denna gång så jag kan jobba på måndag igen!!!

En kul grej är att sedan början på mars står vågen iallafall på -4 kg! Tjoho..

Önskar er en solig och varm vårhelg!!


Rekord :)

Oj vad glad jag blev när jag gick in på min blogg idag, såg att jag haft rekord på besökare sedan den öppnades :)

Jag är ju ingen Blondinbella kan jag ju tillägga, men jag är så glad över er, min lilla skara som läser <3

Min förhoppning är ändå att bloggen ska nå ut till någon mer som har barn med allergier och astma eller andra som delar mitt och makens matintresse :)

Vad gäller både sjukdom OCH mat så kan jag avsluta med att berätta att idag har Vincent ätit, en tallrik med majs blev det iallafall.. Inte visste jag ens att han gillade det, hehe...


Mera allergi och astma-snack...

Vincent doktor ringde igår på bokad telefontid. Vi gick igenom astman och att fler blodprover ska tas i och med jordnötsallergin. Man testar genom blodprov vilka fler nötter som han kan tänkas vara allergisk mot. Vad gäller astman så har vi behandlat med dubbla doser sedan januari, men gick nu över på normala doser from april. Nu gick han ju och blev förkyld i förrgår, så då var det bara att trappa upp till dubbla doser igen + snabbverkande vid behov. Läkaren tyckte vi kunde fortsätta till mitten av maj och se hur han mår då igen... Känns som en bra plan :)

Vincent läkare är väldigt kortfattad och avfärdar oro väldigt snabbt.. Efter samtalet igår så känner jag att han är nog väldigt medveten om allting och väldigt bra på det han gör...vilket ju är en självklarhet, annars vore han väl inte läkare. Han förklarade också mycket om hur medicinerna vi har fungerar och gjorde mig mindre orolig :)


På bilden är jag och mina små bus hos farmor och fikar





Vincent är riktigt ynklig idag, väldigt lik sin pappa sådär när febern sätter in, hehe..
Men han har inte ätit på nästan 2 dagar och hostar och sover mest, så lite synd är det om honom...
Egentligen skulle han kanske klara sig bra även om jag gick o jobbade, med tanke på att han ändå bara sover...

Många som har influensa nu har jag sett på facebook, usch, håll er friska ni som fortfarande är friska!!!


Systra mi...



Ett par bilder på fina syster...







Mat och mat...och godis

Idag blev det en sväng till traditionella rallys på påskafton...men kallt f-n var det!! Så vi åkte efter 20 min igen!!!
Sen åkte vi förbi en av Emils vänner och inom kort ska vi ut och äta med han och hans fru, ska bli så kul och få träffa lika matlagningsintresserade som vi ( läs Emil), hehe...
Efter det har vi varit i Söderköping resten av dagen och har ätit gott och umgåtts :)

Tyvärr har vi inte sett en enda påskgumma eller påskgubbe i år (förutom våra egna)... Så godiset står kvar i hallfönstret..De kanske blev kvar på blåkulla i år??!!

Trevlig kväll!

Bättre sent än aldrig

Har precis haft en sådan där lättsam och trevlig kväll med 2 fina och härliga människor, bara ätit gott och pratat och umgåtts :) Mera sånt tack!!! Det är bra för själen...

Igår var det min tur att träffa läkare, den här gången en magspecialist tydligen från Huddinge sjukhus.. Jag har problem med min mage sedan jag var barn... Jag har gjort en del undersökningar genom åren och det jag fått veta är att jag har stressmage. Jag har lärt mig att leva med det och lärt mig hantera det mer eller mindre.. Men periodvis kan kännas hopplöst när jag inte vågar äta och får kramper i magen..
 
Men sedan i höstas går jag till läkare igen och nu gick de igenom min journal sedan jag var liten nu och där fanns tydligen en liten rad om en konstaterad diagnos, redan 1999 faktiskt.. Kul att jag fick veta det igår..!!!!! =( Alla dessa år jag undrat.. Men jag har IBS, en tarmsjukdom. Men jag utreds lite till nu för att "gå till botten", även om det kanske stannar vid just samma diagnos som innan, men jag känner mig lättad över att bli tagen på allvar..

Ha en fin helg och GLAD PÅSK!!!


Lugn helg

Helgen har varit lugn och för en gångs skull lyckades jag övertala hjärnan att vi MÅSTE inte sysselsätta oss hela lediga dagar..det behöver inte städas jämt och det måste inte hända nåt hela tiden. "Tyvärr" blev ju reslutatet att ännu mer blev gjort...sånt som jag alltid skjuter framför mig, som att ta tag i städning i garaget tex.. Nu är det ju långt ifrån klart, men jag kom så långt att jag kunde sopa delar av golvet, hehe...

Emil hade fått i uppdrag att göra goda smörgåstårtor till ett födelsedagskalas i helgen, behöver jag säga att de blev suuupergoda!? Maken min älskar att få fixa och trixa med mat.. Så uppdraget har sysselsatt honom i tankar om hur han kan få ihop smakerna sedan i torsdags... Kanske ännu längre, vad vet jag... Jag vet bara att han borde ha blivit kock...










RSS 2.0