Nu vet vi IGEN!

I torsdags var vi på barnkliniken och gjorde nya tester mot soja och jordnöt pga allergireaktionen som Vincent fick sist när vi hade ätit hjortgrytan här hemma. Det blev ett stort utslag på jordnöt och domen blev kraftigt allergisk.

Så nu har vi meddelat våra nära igen, att se upp med innehåll..vi ska undvika alla nötter tills vi träffat läkaren igen och förmodligen sa sköterskan att vi kommer få adrenalinsprutor. 

Lite ångest fick jag allt när sjuksköterskan berättade att om/när Vincent får en sån här reaktion igen ska vi ge tavegyl även fast det förmodligen inte hjälper och sedan sätta oss i bilen och åka till sjukhuset. Det beror på att även om reaktionen verkar "klar", så kan den komma tillbaka snabbt och då kan det bli en anafylaktisk reaktion. De här reaktionerna har ju Vincent fått flera gånger och först nu får vi veta att vi ska åka till sjukhuset när det händer...
Så, ja, ångest för att det KUNDE ha hänt nåt efter några timmar igen...

När Vincent fick sin senaste reaktion så fick han ju samma reaktion som vid mjölk eller ägg, dvs nässleutslag på hals och på kroppen, kliande i hårbotten(stackarn bara river o river..), hosta (typ astmabesvär), kräks och får diarre och sen blir han väldigt trött...Allt detta inom 10 minuter oftast. Men vi trodde ju även den här gången att reaktionen "var över" vilken den som tur är VAR denna gång också!! 

Så här står det på http://www.allergi24.com/ :



"Reaktioner kan komma inom ett par minuter eller efter ett par timmar efter det att man har utsatts för något man inte tål. Astma och födoämnesallergi innebär en ökad riskfaktor. Tidig diagnos och snabbt insatt behandling är viktig. Adrenalin injicerat in i lårmuskeln är förstahandsmedel vid allvarliga reaktioner. Allergiker som riskerar att få en anafylaktisk chock bör vara utrustade med adrenalin för egeninjektion.


Har man haft en anafylaktisk reaktion skall orsaken utredas av en läkare. Om reaktionen beror på jordnötter, trädnötter, skaldjur, eller fisk skall den inte ignoreras även om den är lindrig. Särskilt viktigt är detta vid reaktioner på grund av jordnötsallergi. Till trädnötter räknas t.ex. hassel-, para-, val- och cashewsnötter.

Symtom vid anafylaktisk chock 


Lindriga symtom
är nässelutslag, stickningar och klåda runt munnen, enbart svullnad runt ögon och mun men personen mår i övrigt bra.


Allvarliga symtom
är klåda, särskilt under fötter, i handflator eller hårbotten, stickande känsla i munnen, svullnad i mun och svalg, magsmärtor, illamående och kräkning, andnöd, astmasymtom och en pågående försämring av allmäntillståndet. Situationen är akut om patienten förlorar medvetandet."



Nu är nog våren här!

Längtat så det svider i kroppen!! Men nu får vi väl ändå kalla det för vår?!
Hämtade stora killen UTAN jacka på dagiset, och den lilla killen hade visserligen jacka och mössa, men GYMPA-skor på sig...inga stövlar inte =)

Själv har jag svirat om till vårjacka :)


Filmtajm

Har precis stängt av hyrfilmen och pulsen slår fortfarande maraton!!! Och då menar jag inte bara för att huvudrollsinnehavaren är Nicolas Cage utan för att filmen var en av de bättre...enligt både mig och Emil!

Om ni vill se en spännande film så rekommenderar vi alltså Seeking Justice!

Vi tackar hemmakväll för den här kvällen :)

För övrigt så har påskriset kommit fram :)))


Virrvarr

Inom loppet av 2 veckor fram i tiden väntar vi på några besked.
Ett par besked om Vincent, 1 annat besked och 1 annat besked.

Alla dessa besked kommer på det ena eller andra sättet förändra våra liv..
Ett par på ett lite mindre sätt, ett annat par på ett lite mer omfattande sätt...
De ena beskeden är förmodligen lite jobbigare, det andra kommer mer bli en helomvändning..och det på ett bra sätt, men fortfarande något som gör mig lite orolig!

En del annat den senaste tiden (ni vet nog vad) får mig också att känna att inom mig finns just nu inte plats för annat än att försöka se det lite positivt på sånt som händer runtomkring... mer än vad jag kanske är ibland...
Men jag orkar helt enkelt inget annat..Och så får det vara nu för det mår jag bäst av =)

Ta hand om er <3






Goda tacopajer och pannacotta!!!

Emil fixade tacopajer och pannacotta med hjortronsylt som vi fick njuta av
medans vi firade hans födelsedag lite i förväg <3

Självklart fick han något i present som gynnar mig efteråt...bl a en pastapress...eller vad det heter..hihi..










Reaktion



Tidigare idag hittade vi Vincent i blöja, mössa, en blå stövel och en brun sko...

Ikväll däremot såg han ut så här.. efter maten började han hosta, fick nässleutslag på hela halsen, kräktes några ggr..
Vet inte vad reaktionen berodde på, Emil hade gjort en väääldigt god hjortgryta som hela familjen skulle kunna äta som vanligt. Vi har gått igenom ingredienserna i allt och inga mjölk eller ägg produktukter fanns i...







En liten Sparrissoppa...

Idag fick jag laga maten, även om jag fick säga till Emil på skarpen några gånger att låta mig laga, röra och krydda idag!! Det blev en liten sparrissoppa med det vita vinet fumées blanches..lite vin i soppan, lite vin i glaset =)
En brödbit till med lite olivolja och salt...Mumsigt :)




Mumsigt!

Igår hade vi lite middagsbjudning. Min kära make bjöd på nyuppfunnen gryta...


Chokladbollar och pannkakor

Lindahls chokladbollar är både ägg och mjölkprotein-fria fick vi veta i helgen :)
De innehöll visserligen vegetabiliskt margarin och det fungerar inte överallt, även om det heter vegetabiliskt. Men de var så snälla och ringde leverantören och dubbelkollade. Vi köpte en, och det gick ju hur bra somhelst =)

För övrigt är det väldigt lätt att göra hemmagjorda chokladbollar, bara göra som vanligt, men byt ut margarinet mot mjölkfritt margarin, tex Mildas.

Vi har nu också testat att göra ägg och mjölkprotein-fria pannkakor. De blev lika goda som vanliga och med tanke på att även Hugo åt av dom så kan det inte ha smakat något speciellt annorlunda. Vi följde det här receptet från kokaihop.se:

2 dl  vetemjöl
2 dl  fint rågmjöl
4 tsk  bakpulver
0,67 tsk  salt
0,67 msk  socker
8,67 dl  havremjölk
0,67 dl olja


Over and out...


Vi får inte glömma...

När allt blir mörkt och det känns som om du faller isär
Öppna då ditt sinne och låt dig ta lite tid

Våga att öppna dina ögon, fastän mörkret gör dig vilsen
Du kommer att se att vi andra alltid står kvar, precis bredvid

Ta min öppna hand och håll fast om du vill
Även om rädslan finns, kom då ihåg att du inte behöver släppa taget

Det kan verka som om vi lever olika
Men om vi ser oss omkring, så är det så att vi alla går åt samma håll



Spara??

Jag önskar mig just nu hela, fina och nya vitvaror, speciellt en ny diskmaskin och lite bergvärme.. Lite ledigt utan ångest med friska barn, någon som vill köpa vårt trasiga ute SPA-bad och kanske en liten sista minuten-resa i april, det skulle sitta fint =)

Men just ja, vi sparar ju till ett nytt livsprojekt!!!! =D ...Ja, vi har iallafall börjat samåka :)






RSS 2.0