Ett stängt fall

En stor sten har släppt från hjärtat idag. Vincent har idag varit hos specialist läkare för att utreda om en liten operation är nödvändig på vår lille plutt =S Det visade sig inte vara nödvändigt längre!!! Hurra :)

Då kan vi bocka av det!

Och precis ringde Vincents ordinarie läkare från barnkliniken om blodproverna vi gjorde i måndags som skulle visa vilka nötter han har allergi mot och hur kraftiga allergierna är.

Det är kraftig allergi mot jordnötter och mandel, men det blir även reaktioner mot cashenötter och valnötter, med andra ord - Undvika ALLA nötter...

Eftersom Vincent är så liten förväntas vi ha 100 % koll på vad han stoppar i munnen, så därför får adrenalinprutan vänta tills i höst...vad jag förstod så är sprutan en färskvara och vi har ju egentligen bara behövt ha användning en gång av en spruta och det var ju då han fick den första och enda reaktionen mot nötter...och då visste vi ju inte det :( Hemma har vi ju 200 % koll, men så fort vi kommer hemifrån så får vi ett heltidsjobb att gå på jakt om vad som finns på golvet eller vad som står på godisbordet för de andra barnen =( ...
...och det blir ju inte lättare av att han också stoppar allt han hittar i munnen..

Hemma hos farmor kan jag ju tala om att vi redan kollat innehåll på kattmaten efter några tugger på det, hehe... =)

I och med att han nu har jordnötsallergi så ska vi även undvika soja i alla former eftersom det är besläktat...annars kommer han förmodligen även få allergi mot det..

Astman gick vi också igenom, det verkar gå åt rätt håll, vi fortsätter att ge dubbla doser ett tag, dvs 2 puffar på morgonen och 2 puffar på kvällen, men ska prova att ta bort masken så att han andas direkt i plåtbubblan istället.

Ett inlägg om allergier och astma blev det...men så blev det :)

Kram





Kommentarer
Postat av: Marika

Även om det verkar (i mina ögon) skitjobbigt att behöva ha koll måste det ändå vara skönt att få svar och inte behöva gå och fundera på OM en reaktion kommer att komma eller ej. Skönt också att operationen inte är aktuell. Kramar!

2012-04-26 @ 19:55:51
Postat av: Jessie

Man vänjer sig snabbt vid att hålla koll, men det är precis som du säger, det viktigaste är ju att veta :) Om vi är beredda kan vi också känna oss lugnare :) Kram

2012-04-27 @ 20:47:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0